High Impact Teamsailing

High Impact Team Sailing, dat is een boot, een schipper, een gecertificeerde coach en het team. Na een ontbijt aan boord krijgt het team een zeiltechnische uitleg van de schipper, die hen vandaag als ‘externe deskundige’ zal bijstaan. Toch is het de bedoelding dat het team het schip zo autonoom mogelijk zal aansturen.

Voor het vertrek legt de coach de challenges van de dag uit. Voor het vertrek bepaalt het team voor welke challenges men gaat en met welke moeilijkheidsgraad men die uitdagingen aangaat. De exclusiviteit van de afscheidsdrink wordt namelijk bepaald door het aantal gerealiseerde challenges en hun moeilijkheidsgraad. Na het zeilen kunnen de oesters met  champagne evengoed fruitsap met chips zijn.

Op zee zorgen we voor een perfecte mix van fun, uitdaging en resultaatgerichtheid. Challenges als het vinden van een juiste koers met kaart en kompas, het correct uitvoeren van overstagmanoeuvres, een man-over-boord procedure, etc... zijn geen doel op zich maar een middel om de inzichten die men tijdens het voorprogramma ‘Team Insights verworven heeft in de praktijk om te zetten en de efficiëntie van het team te verhogen. Dankzij de door de coach ingelaste freeze-momenten exploreert het team wat zich net heeft afgespeeld en wordt men bewust van de mechanismen en onderlinge dynamieken die het team al dan niet succesvol maken.