Team insights

Binnen teams staan de verschillen in stijl en persoonlijkheid vaak effectieve samenwerking in de weg, terwijl ze in feite een grote potentiële kracht vormen. Tijdens een voorprogramma krijgen we meer inzicht in hoe we functioneren en wat ons drijft om te doen wat we doen. Drijfveren maken duidelijk waar mensen energie van krijgen en wat hen energie kost. Het verklaart wat maakt dat ze makkelijk met verandering omgaan of er zich net tegen verzetten.

Door meer inzicht te verwerven in onze eigen voorkeuren en in die van onze teamleden, kunnen we onze communicatie en gedrag beter afstemmen op de noden van een ander en zo onze effectiviteit en samenwerking optimaliseren.

Eens alle individuele profielen gekend zijn, wordt snel duidelijk welke natuurlijke talenten en vaardigheden aanwezig zijn in het team en welke belangrijkste knelpunten efficiënt teamwerk verhinderen. Op het einde van deze ‘Team Insights’ stellen de teamleden een teamcharter op dat hun samenwerking en performantie zal verbeteren. Tijdens de ‘High Impact Team Sailing’ kunnen deze nieuwe strategiën uitgeprobeerd worden en verankerd.

‘Team Insights’  is een boeiende ontdekkingstocht in een veilige omgeving en een accelerator voor teamontwikkeling. Kortom een solide basis voor de programma's ‘High Impact Team Sailing’ en 'Sail 2 Connect'.